Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимни гуми сезон 2010/2011

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
    Това понятие зимна гума в българия е много объркано.Ама наистина много!!!Първо защото в правилника на за движение по пътища не е задължаващо да се кара със зимни гуми.Важен е дълбочината на протектора.Второто е че в някои градове /визирам наи-хубавия за живеене/почти няма сняг които да те накара да обуеш колата си с зимни гуми.Има само дупки пълни с локви вода.А до тях шахти дълбоки минимум 4 пръста.Третото е че по принцип зимната гума трябва да е мека с меки бордове ,като я смачкаш отсрани едвали не да се разтяга ама в тази мила наша родина как може човек да си поволи да кара с такава гума,след като първата по нормална дупка за нас хубавата зимна гума е ЧАО.Хубавата зимна гума е проектирана да се търкаля...повтарям търкаля по хубав пухкав сняг а не да се блъска по изровени асвалтови дупки,причинени от замръзнали локви вода.Хубава гума сега на промоция има в кауфланд НОКИАН нашия стандартен размер 205/55/16 струва 153 лева.Ама малко ме е страх да я сложа щот я виждам още от сега спраскана в някоя дупка.По се замислям за някоя твърдичка от китаиските варианти хем на по-ниска цена.Хем ми се струва че ще издържи повече.Имам си едни старички вече Марангони твърдички ама доста подходящи за нашите чудни пътища!
    Това понятие зимна гума изобщо не е объркано, ама изобщо не е объркано. Представата на бг шофера за гуми обаче е тотално сбъркана. Има грайфер- пушка си е гумата. Аз не мога да схвана ти гумите заради правилник
    ли ги слагаш/не слагаш или за собствената си безопасност и увереност в автомобила.

По темата, втора зима ще съм с Гиславед еврофрос 3 май бяха, нито съм очарован, нито разочарован кой знае колко.

Comment

Значи за Гиславд съм доволен от старият им модел ICE GRIP 3.Сега Семперит са купили лизенза за същата гума.
      Не съм ги карал на Алфата тези гуми гилсавед ice grip 3 ,а на кола със задно предаване(мерцедес190),уникални поне за мен точно този модел.Това е мое лично мнение.Сега ако си купя ще са същите за лфата но вече семперит ice grip 3

Comment

Колеги,а някой карал ли е с по широки от 205-и / 16 цолови?
        На мене ми изпадат едни много изгодни,ама са 225/55/16 мислите ли,че ще са големи?

Comment

Аз съм карал с 245/50/17,Континентал, и на всичкото отгоре бях със спортни пружини - неприятна работа, особено зимата, но само една зима, после на 205/55/16 - и зиме и лете, този размер.
          sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

искам да поясня че магазина е КАРФУР а не Кауфланд!
            5 Ланчии зад гърба си!
            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от sanata Покажи съобщение
              Колеги,а някой карал ли е с по широки от 205-и / 16 цолови?
              На мене ми изпадат едни много изгодни,ама са 225/55/16 мислите ли,че ще са големи?
              Моите предни зимни гуми са 215/55/16... Перфектно.
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Аз не мога да схвана ти гумите заради правилник ли ги слагаш/не слагаш или за собствената си безопасност и увереност в автомобила.
                Абсолютно подкрепям колегата.В Ст.Загора сняг не се задържа,ама баш в най-големите снегове и поледици ми се налагаше да ходя и се връщам от Габрово.Предните са ласса задните забравих и са чисто нови,но летни.Един път минах като на пързалка през кръговото в Казанлък хем само с 20 км/ч,ами ако трябваше да спра???пътя чернееше но имаше 10мм лед отгоре.Другиа път по завой надолу с 30км не сви,добре че дръпнах ръчната та си изправи траекторията колата.Определено лятни гуми не стават за зимата.В Австрия хем ми бяха на 6г гумите никога не съм карал така на тръни.
                brava 1.4 sx
                alfa 156 1.8

Comment

В началото на миналата зима се оказах в неудобното положение със срязана лятна гума. Зимата чукаше на вратата и за това се отказах от подмяна на летните (пък и съм с 16ки алуминиеви джанти). Колега ме спаси с 4ри броя стоманени 15ки джанти и остана само да си взема пълен комплект зимни гуми. Нямах проблема да избирам между десетки марки и модели гуми, по простата причина, че бях останал без пари и единственото, което можех да си позволя на този етап е нисък клас гуми. За n-употреба гуми не съм и помислял, знаейки къде пътувам през зимния сезон. Като краен вариант си закупих 4бр зимни гуми 195/65 R15 Tigar ( ). Марката била дъщерна на Мишелин (дрън-дрън). Заради пренебрежителното ми мнение или неочаквайки кой знае колко от тази гума, тя ме изненада с нисък шум при висока скорост на суха настилка и адекватно поведение на автомобила на сняг. Предстои ми втори сезон с нея и за сега съм доволен от покупката си. Препоръчвам я на колеги, търсещи гуми в ниския клас
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Абе за хора които пътуват доста мисля зимната гума си е задължителна.
                    Инак аз вече втора година съм с Мишелин Алпин и се държи ок,няма и балони.И това на служебна кола.
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

vredestein-от преде а от заде fulda -6.7години са задните.Зимата ходя на витоша и никакви проблеми

Comment

И аз обух зимните джанти с Вредещайн. Ще ги видим как са на сняг януари!
                        Ноември го дават средна темп. от 20 градуса, честито на печелившите нашарили зимни гуми от сега, нека се търка грайфер по асфалта
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да попитам който е наясно , дали от 01 ноември е задължително зимните гуми или не защото така чух по новините , а не ми се ще да ги слагам още ?!?
                          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
                            Да попитам който е наясно , дали от 01 ноември е задължително зимните гуми или не защото така чух по новините , а не ми се ще да ги слагам още ?!?
                            Изчакай януари... февруари... работата е на
                            безплатни обяви
                            Моята 166

Comment

Няма такова нещо като устав да слагаш зимни гуми. Ще проверяват за грайфер уж...зимни гуми ако решиш не си слагай, никой не може да ти каже нищо!
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

GoodYear UltraGrip7 един сезон с тях съм карал къртят, в най големия сняг карам съвсем спокойно и изпреварвам всякякви румънски калинки по междуградските пътища, сега мисля да си взема още и тези от миналата година да минат отзад. А в теста на Адак няма нищо за 14 тествано тази година, моля не гледайте тестовете от миналата нямат нищо общо с тази година.
                                145 1.7 16V Boxer

Comment

Working...
                                X